035-8889660 info@stent.tv

‘WILLEM JUNIOR’ SPEELT 100E VOORSTELLING EN VERLENGD MET EEN DERDE SEIZOEN

Al sinds september 2021 toert de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, met succes langs de theaters en scholen door heel Nederland. Vandaag werd in Sneek de 100e voorstelling gespeeld, waarbij direct aangekondigd werd door producent STENT Producties dat de voorstelling verlengd wordt met een derde seizoen. De productie zal tot juni 2024 in theaters en op scholen in heel Nederland te zien zijn.  

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

‘Ik ben onwijs trots dat wij aan de nieuwe generatie de geschiedenis over onze vader des vaderlands, Willem van Oranje, mogen overbrengen op een muzikale, humoristische en hedendaagse wijze. Het is tof om te zien dat de jonge generatie zoveel plezier beleefd tijdens hun bezoek aan de voorstelling! Wij blijven positieve reacties terug krijgen, niet alleen vanuit hen maar ook vanuit theaters en scholen dat een derde seizoen niet uit kon blijven! We gaan dus gewoon nog een jaar langer op reis met Willem en Jan, te gek!’ aldus producent Sturkenboom.

‘Willem Junior’ is te zien als familievoorstelling in de theaters en voor groep 6, 7 & 8 en klas 1 & 2 op scholen. Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.

Onlangs zijn er nieuwe castleden toegevoegd, in wisselende samenstelling zullen Calvin Kromheer, Wesley Florijn, Luuk Haaze, Merijn Oerlemans, Lucas van den Elshout, Thijmen de Koeijer en Kylian de Rooij nog tot en met medio 2024 te zien zijn in één van de hoofdrollen. Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het script en de regie, muziek is afkomstig van Marnix Wetzer.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten zal na een korte zomer vanaf eind augustus 2023 weer opnieuw te zien zijn langs theaters door heel Nederland én op scholen. Openbare voorstellingen zijn onder andere 17 december in Agnietenhof in Tiel en op 28 januari 2024 in Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan. Voor meer informatie en tickets: www.willemjunior.nl

 

DE KLAS VAN MEES KEES IS BEKEND!

In januari werd de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ opnieuw aangekondigd en konden kinderen zich aanmelden voor de audities om in dé klas te komen van de allerleukste meester van Nederland. Evenals vorig jaar meldde kinderen zich massaal aan, beide jaren bij elkaar zijn het meer dan 800 kinderen die een plekje wilden bemachtigen in het klasje van Mees Kees. Uit deze talenten zijn er 24 geselecteerd die afwisselend te zien zullen zijn in de musical. De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf december 2023 te zien door heel Nederland, met onder andere Merijn Oerlemans in de hoofdrol.

Afgelopen zondag vonden de zo gehete ‘’finals’’ plaats in het bijzijn van regisseur/choreograaf Martin Michel, kinderregisseur Maikel Nieuwenhuis, muziekproducer Marnix Wetzer en boekenschrijfster Mirjam Oldenhave. De laatste puntjes werden op de i gezet in deze wekenlange zoektocht naar Tobias, Hasna, Lieke, Winnie, Sep en Fred.

De kindercast bestaat uit: Aiden Maij, Amelia Simion, Caithlin van Gils, Fieke Matthee, Floor Lighthart, Joris Hetterscheit, Kaey van den Berg, Koen van Ree, Lara Uribeechevarria, Linde van den Bos, Luca van Ammers, Max Roest, Mees Sidler, Megan Noordwijk, Mila Besselaar, Nalani Rijsdam, Nova Meens, Olivier Schipper, Rosalie Wegman, Stef Smits, Thomas Koekkoek, Tijn Palmen, Timora Aikins en Tobias Tuit.

Het script en de liedteksten zijn in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en choreografie, Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms is Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical.

Merijn Oerlemans zal te zien zijn als Mees Kees, de overige rollen worden binnenkort bekend gemaakt.

De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is van december 2023 t/m mei 2024 te zien door heel Nederland. De landelijke kaartverkoop start binnenkort, de kaartverkoop voor de (voor)première op 14 januari in Schouwburg Het Park in Hoorn is al reeds gestart. Kaarten zijn te koop via www.hetpark.nl

Foto: Bibi Rus