035-8889660 info@stent.tv

STENT PRODUCTIES BRENGT ‘WILLEM JUNIOR’ NAAR HET THEATER ÉN OP SCHOOL

Het aankomend seizoen brengt productiehuis STENT Producties de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, naar het theater en op school. De hoofdrollen hiervoor zijn weggelegd voor Luuk Haaze en Merijn Oerlemans.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Luuk Haaze speelde eerder in jeugdproducties als Roodkapje de musical, Benjamin de Beer en Scrooge en op televisie bij o.a. RTL Telekids. Komende maand is hij te zien in de musical ‘Spring Awakening’. Merijn Oerlemans brak door met een hoofdrol in ‘Bella Italia’ en speelde vervolgens in jeugdproducties als Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Karel de Kok. Daarnaast is hij veel te zien in commercials en was hij jurylid in het programma ‘’All Together Now’’ op RTL4.

‘Ik ben ontzettend blij dat we deze voorstelling gaan brengen! Bij de oprichting van STENT Producties in 2015 kondigde we de voorstelling al aan, helaas moesten we de voorstelling destijds voor onbepaalde tijd uitstellen. Het voordeel hiervan is geweest dat we nu juist de tijd hebben genomen om het verschil te maken met deze voorstelling en het verder te ontwikkelen, Willem van Oranje blijft een interessante man en het is dan ook onze taak om de geschiedenis op een interessante én muzikale manier over te brengen naar ons jonge publiek!’ aldus producent Giovanni Sturkenboom.

Het script is geschreven door Florus van Rooijen die tevens de regie op zich neemt. Marnix Wetzer produceert de muziek.

Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten is vanaf september 2021 te zien langs theaters door heel Nederland én op scholen.

De kaartverkoop start binnenkort. Meer informatie: www.willemjunior.nl